Koken met een voedselpakket

Koken met een Voedselpakket Voedselbank Moerwijk Geloven in Moerwijk

Koken met een voedselpakket
Er zijn diverse kookwebsites waarop je makkelijk recepten kunt vinden. Je typt de naam van het product in dat je hebt ontvangen en krijgt dan veelal meerdere recepten.

Maar de blog Geluk uit een Pakje willen we extra aanbevelen. Wekelijks plaatst een voedselbank-klant daar haar recepten van de week. Lees ook haar online magazine met tips voor klanten.

Ook de website bijstandsgerechten bevat veel tips hoe je goed en gezond kunt koken met weinig geld.

Inhoud Voedselpakket
De inhoud van een Voedselpakket verschilt per week. Voedselbank Haaglanden koopt geen voedsel. Het voedsel komt van bedrijven die voedsel over hebben.
Wat er in een Voedselpakket van de Voedselbank in Moerwijk zit hangt dus ook af van wat we als Voedselbank krijgen. We hebben inmiddels een magazijn waar we altijd wat voorraad hebben, zodat we, als we niets of niet voldoende krijgen, toch een pakket kunnen maken. Een pakket is dan ook een aanvulling. Je kunt er niet de hele week van eten.

Schijf van Vijf
Bij de samenstelling van een Voedselpakket houden we wel rekening met de Schijf van Vijf. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten een zoveel mogelijk gezond en gevarieerd pakket krijgen.

Houdbaarheidsdatum
In het Voedselpakket zitten ook producten die over de zogenaamde houdbaarheidsdatum Tenminste Houdbaar Tot (THT) en Te Gebruiken Tot (TGT) datum) zijn.
Wij volgen daarbij strikt de richtlijnen die de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) hierover heeft opgesteld.

Heeft u vragen?
Heeft u vragen over het invullen van het aanvraagformulier? Mail dan naar 
[email protected] of neem op maandag of dinsdag tussen 9.30 uur en 14.30 uur telefonisch contact op met de afdeling Registratie van de Voedselbank Haaglanden via 0174-212000 (kiezen voor optie 2)