Geloven in Mensen. Werkconferentie over armoede en schulden

Geloven in Mensen. Werkconferentie over armoede en schulden
Geloven in Mensen werkconferentie over armoede en schulden René de Reuver Bettelies Westerbeek Geloven in Moerwijk Armoede Schulden Kerk in Actie Moerwijk Coöperatie Neo de Bono
Zaterdag 26 januari 2019 zal in Ede Geloven in Mensen, werkconferentie over armoede en schulden worden gehouden voor iedereen die zich inzet voor mensen in armoede en / of schulden vanuit een kerk, parochie, diaconie of organisatie. Dit wordt een dag vol inspiratie, ontmoeting, verrassende sprekers, praktijkvoorbeelden en tips over hoe je betrokkenheid dichtbij mensen in nood invult. Omdat we geloven in mensen.

Ieder mens telt en is even waardevol! Mensen zijn immers beelddrager van God. We geloven dat ieder mens bedoeld is om ‘te leven in overvloed’. Armoede en schulden botsen echter vaak met het leven zoals God dat bedoeld heeft. Bijna 400.000 kinderen groeien op in armoede. En 1 op de 5 huishoudens heeft risicovolle schulden. Dit raakt de kwaliteit van onze samenleving, want niemand hoeft tekort te komen.Op deze conferentie willen we de krachten bundelen om daar wat aan te doen.

Sprekers en deelsessies
De conferentie begint met een aantal inspirerende sprekers.
Cok Vrooman van het Sociaal en Cultureel Planbureau is gespecialiseerd in armoede onderzoek en zal ons informeren over actuele ontwikkelingen en trends op het gebied van armoede en schulden. In een tweede inspiratieblok laten Dick Couvée, diaconaal predikant van de Pauluskerk in Rotterdam, en Don Ceder, raadslid voor de ChristenUnie in Amsterdam, hun licht schijnen over de vraag hoe kerken inspelen op de urgente problemen van armoede in Nederland.

De ochtendsessie van Geloven in Mensen sluit af met een aantal mooie voorbeelden van diaconale inzet tegen armoede in Nederland.
Zoals pionier en pastor Bettelies Westerbeek van Geloven in Moerwijk. Zij zal iets vertellen over hoe ze vanuit deze ‘nieuwe’ geloofsgemeenschap samen met de diaconie van de ‘oude’ Marcuskerk samen in Moerwijk Geloven in Mensen

Het programma biedt vervolgens een groot aantal specialistische en interactieve deelsessies, waar de deelnemers volop de gelegenheid krijgen kennis te delen, ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren.

Meer informatie en aanmelding via www.geloveninmensen.nu

Over Geloven in Mensen
Deze grote werkconferentie over armoede en schulden wordt georganiseerd door het Kerk in Actie, het Diaconaal Steunpunt van de GVK/NGK, SchuldHulpMaatje Nederland en het Knooppunt Kerken en Armoede.

Over Geloven in Moerwijk
Geloven in Moerwijk een jonge huis-tuin-en-keuken-kerk in een wijk waar van alles gebeurt; Moerwijk!
Wij willen kerk-zijn op een creatieve en praktische manier die past bij onze buurt en buren.
Samen leveren we een positieve bijdrage aan de plek waar we wonen.

Dit doen we onder andere door onze BuurttuinenSamen Vieringen, Leef, Eet, DeeldinersPizza-avonden, door ons vrijwilligerswerk bij de Voedselbankde Kinderwinkelhet TienerrestaurantBij Betje of Team Heeswijk, door onze sociale ondernemingen Soco Soco & de Moerwijk Coöperatie io en door op zo’n manier ons leven en geloof te delen, dat mensen uit verschillende culturen zich bij ons thuis voelen.

Als pionierende kerk in 1 van de armste wijken van Nederland zijn we volledig afhankelijk van fondsen, donaties en giften.

Help ons van Moerwijk weer die wijk te maken waar je net als vroeger best wel nog wel een keertje zou willen wonen. Zie hier hoe

Of doneer direct, veilig en snel via Whydonate.nl [whydonate_btn]

Auteur: Admin

Mijn naam is Omid Heydari. Heydari betekent Hoop in het Farsi. Hoop heb ik zeker omdat ik een kind van God ben

Laat gerust een reactie achter maar hou het netjes!